Screen Shot 2018-05-29 at 21.11.20.png

Nils Ole Oftebro

Som Oberst Krebs

Nils Ole har siden han gikk ut av Teaterhøgskolen i 1969 hatt utallige roller på teater, i TV -og filmproduksjoner. Han har vært ansatt 40 år ved Nasjonalteateret, spilt store roller, bl.a som; «Kong Oidipus», «Peer Gynt», «Brand», «Byggmester Solnes», «Kong Leontes» og «Vintereventyret» av Shakespeare og Rubeck i «Når vi døde vågner»

De siste årene er han blant annet kjent for NRKs serie "Mammon", og TV2s serie "Det tredje øyet".

Han har dubbet ulike internsjonale produksjoner og spilt radioteater. Han har fått «Heddasprisen» og prisen for «Beste Lydbokstemme» samt hatt flere programlederoppdrag.

Nils Ole har blitt hedret flere ganger for sitt arbeid. I 1986 og 1998 vant han Amanda prisen. I 1990 vant han kritikerprisen, og i 1998 vant han Stiklestad prisen.

Han har lang erfaring fra ulike spel. Sist som Peer Gynt den eldre på Gålå i 2017, en rolle han også spiller i år. 

 
AndersOlsenBron.png

Anders Olsen Brøntveit

Som Kaptein Sadolin

Anders jobbet som skuespiller på heltid fra 1995-2003. Han har gjort roller på Hedmark Teater, diverse frie teatergrupper, Turnéorganisasjonen for Hedmark m.m

Han spilte i mange år enmannsforestillingen «En akevisitt» på Løiten Brænderi.

Fra 2014-2017 spilte han rollen som Politimester Bastian i Kristiansand Dyrepark. I fritida spiller han i rockebandet "Kliss Lik" som er et tribute band til Kiss.

I dag jobber han som lærer ved Vennersberg skole.

 
 
 
HildeOfford.png

Hilde Offord 

Som Kristine

Hilde jobber til daglig som helsesøster i Kongsvinger. Hun er en av Kongsvinger Amatørteaterets veteraner og har vært medlem siden 1989.

Hilde har hatt mange store roller i ulike produksjoner, blant annet i  «En fallitt», «Samfunnets støtter», «Arsenikk og gamle kniplinger», «Tom Sawyer», «Skal det være et baren» og «Tante Pose».

Hun har spilt rollen som «Kristine» i Festningsspillet siden 1999.

 
 
 
 
Heiki.png

Heiki Noer-Johansen

Som Nicolai Engelhart

Heiki er leder for Kongsvinger Amatørteater og har medlem der siden 1991. Han bidrar på en rekke områder, både som skuespiller, instruktør og scenograf. Heiki har vært drivende i forhold til «Den Unge Scene» (DUS) der gruppa fikk sette opp sin produksjon på Det Norske Teatert i Oslo.

Heiki har deltatt på nesten alle Festningsspill og har hatt flere ulike roller. I 2014 spilte han rollen som Oberst Krebs. I årets produksjon spiller han overkrigskommisær Nicolai Engelhart.

 
 
 
HaraldEngan.png

Harald Engan

Regissør
Harald Engan er utdannet regissør fra Høgskolen i Oslo og Akershus og Romerike Folkehøgskole. Han har bred erfaring fra regifeltet og har regissert flere forestillinger i Glåmdalsregionen for bl.a. Kulturskolen i Kongsvinger, Teater i Glåmdal og Kulturkollektivet. Engan har også flere jobber fra bl.a. Moss, Asker/Bærum og Buskerud Teater bak seg. Han jobber som fast manusforfatter og regissør for Para Film & Teater i Oslo. Aktuell med "To fruer i en smekk" i Grue Rådhus nå i mai.

 
 
 
Bjørge.png

Bjørge Verban

Musikalsk ansvarlig

Bjørge Verbaan er freelance pianist/keyboardist og kapellmester fra Kongsvinger. Utdannet ved Toneheim folkehøgskole og NTNU i Trondheim. Han spiller i band med bl.a den plateaktuelle Børli-tolkeren Erik Lukashaugen og med Signe Marie Rustad.

Bjørge har lang erfaring fra teater og TV. I 2017 var han kapellmester på Jesus Christ Superstar på Haugesund Teater, og komponist og musikalsk ansvarlig på Askepotts jul på hovedscenen på Latter i Oslo. Vinteren 2018 var han kapellmester på Riksteaterets storsatsing Trollmannen fra Oz

 

 
 
 
mann_1.png

Espen Furuseth

Koreograf
Espen er fra Kongsvinger og er koreograf for årets produksjon. Det var han også i 2014. Espen har bakgrunn fra dans og musikkteater.

Han har været med på en rekke produksjoner lokalt og nasjonalt.

 
 
 
 
 
 
Ungdomsjente.png

Alma Kamøy Furseth, 11 år

Som foteller.
Alma danser i Jumpkompaniet på Jump og spiller håndball. I tillegg er hun elev på kulturskolen som sang og teaterelev.

gutt_1.png

Ludvig Olsen Brøntveit, 12 år

Som forteller.
Ludvig vært teaterelev ved Kulturskolen i Kongsvinger siden 2013. Han har deltatt i flere lokale produksjoner blant annet "Postkort fra Kongsvinger", "Ivan den store" og kortfilmen «Bjørnedyr».

 
 
 
jente_1.png

Hilja Noer-Johansen, 10 år

Som forteller.
Hilja har vært med på teateret i hele sitt liv. Hun er med både i Kongsvinger Amatørteaters barnegruppe og Kulturskolen på Scene U.

Screen Shot 2018-08-24 at 08.35.50.png

-